Nyårsmeny
Vi gör det lätt för dig att fira ett Gott Nytt år! Vi förbereder maten så att allt du behöver göra är att steka huvudråvarorna efter våra anvisningar och värma tillbehören.
Nyår 2025
Köp vår Nyårsmeny för avhämtning i butik, köp här. Fram till tisdagen den 30/12 kl. 12 håller vi webbutiken öppen för köp av Nyårsmenyer, vi reserverar oss för att nyårsmenyn kan bli slutsåld tidigare. Upphämtning sker enbart i butik 30/12 eller 31/12.
Menyerna säljs i sin helhet och vi kan inte göra några ändringar i rätterna.
Vi har förberett maten så att allt du behöver göra är steka huvudråvaran efter våra anvisningar (följer med) och värma tillbehören. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Köpvillkor
Tom måndagen 2025-12-29 kl 12 kan man avboka/minska antalet portioner i redan gjorda köp. Detta görs via mail (svara på vår bokningsbekräftelse) och vi återkommer med bekräftelse.
Efter 2025-12-29 kl 12 kan vi inte längre ändra något eftersom vi då har färdigställt samtliga beställningar.
Menyn
Halstrad pilgrimsmussla med pumpapuré
sojasmör & majskrisp
*
Hjortinnanlår med ört- & citronsmörbakad morot,
duchessepotatis & tryfferad rödvinssås
*
Champagnemousse med bryntsmör kaka,
jordgubbscoulis, rostad vit choklad & hallon
***
Meny pris 499 kr/person
Innehållsförteckning/allergener
Förrätt (fri från gluten & laktos)
PILGRIMSMUSSLA, PUMPAPURÉ: Butternutpumpa, SMÖR (laktosfri), GRÄDDE (laktosfri), muskot, salt & peppar.
SOJASMÖR: SMÖR (laktosfri), Glutenfri soja (vatten, sojabönor, salt, ättika). MAJSKRISP: Majs, solrosolja, salt.
Varmrätt (fri från gluten) lite laktos/smör i duchessen
HJORTINNANLÅR, DUCHESSEPOTATIS: Potatis, SMÖR, ÄGGULA (äggula, vatten, konserveringsmedel E202, surhetsreglerande medel citronsyra), modifierad stärkelse E1442, salt, rapsolja (rapsolja, emulgeringsmedel solroslecitin), svartpeppar. ÖRT- & CITRONSMÖRBAKAD MOROT: Morot, Laktosfritt smör (pastöriserad GRÄDDE, mjölksyrakultur, laktasenzym, salt), citron, oraffinerat salt, färska örter. TRYFFERAD RÖDVINSÅS: Oxben, rött vin (SULFIT), lök, tomatpuré, morot, örter, vitlök, tryffel, tryffelolja, enbär, svartpeppar, vinäger, farinsocker, stärkelse, salt, glutenfri soja (SOJAbönor).
Dessert (fri från gluten & nötter), innehåller laktos
Jordgubbar, socker, pektin, citron, gelatin, champagne, MASCARPONE, ÄGG, GRÄDDE, frystorkade hallon, krokella (puffat ris), SMÖR, vit choklad, potatismjöl, salt.
Vintips
Förrätt – Nicolas Brobergiére Brut, Vitt Champagne, Frankrike, art.nr 5207701, 269kr (750 ml)
Varmrätt – Belleruche Cotes-du-Rhone 2024, Rött, Frankrike, art.nr 7576401, 139kr (750 ml)
Dessert – Chateau Baulac Dodijos 2023, Vitt sött, Frankrike, art.nr 215402, 139kr- (375 ml)
Tillagninsanvisningar (följer med)
Inför förrätten behöver purén värmas och pilgrimsmusslan stekas enligt instruktion. Inför varmrätten behöver köttet stekas och gå klart i ugn och övriga tillbehör värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Vegetariska menyn
Rostad spetskål med pumpapuré,
sojasmör & parmesankrisp
*
”Svampbourguignon”
med tryffelpotatispuré
*
Champagnemousse med bryntsmör kaka,
jordgubbscoulis, rostad vit choklad & hallon
***
Meny pris 499 kr/person
Innehållsförteckning/allergener
Förrätt (fri från gluten & laktos)
SPETSKÅL, PUMPAPURÉ: Butternutpumpa, SMÖR (laktosfri), GRÄDDE (laktosfri), muskot, salt & peppar. SOJASMÖR: SMÖR (laktosfri), Glutenfri soja (vatten, sojabönor, salt, ättika). PARMESANKRISP: MJÖLK, salt, mikrobiellt enzym.
Varmrätt (fri från gluten & laktos)
”SVAMBOURGUIGNON”: Portabellosvamp, skogschampinjoner, torkad Karljohansvamp, rödvin, morötter, palsternacka, gul lök, tomatpuré, vitlök, balsamvinäger, torkad timjan, lagerblad, råsocker, glutenfri soja (vatten, sojabönor, salt, ättika), salt, svartpeppar. TRYFFELPOTATISPURÉ: Potatis, MJÖLK (lakosfri), GRÄDDE (laktosfri), SMÖR (laktosfri), rapsolja, salt, sommartryffel, tryffelolja, peppar.
Dessert (fri från gluten & nötter), innehåller laktos
Jordgubbar, socker, pektin, citron, gelatin, champagne, MASCARPONE, ÄGG, GRÄDDE, frystorkade hallon, krokella (puffat ris), SMÖR, vit choklad, potatismjöl, salt.
Vintips
Förrätt – Nicolas Brobergiére Brut, Vitt Champagne, Frankrike, art.nr 5207701, 269kr (750 ml)
Varmrätt – Belleruche Cotes-du-Rhone 2024, Rött, Frankrike, art.nr 7576401, 139kr (750 ml)
Dessert – Chateau Baulac Dodijos 2023, Vitt sött, Frankrike, art.nr 215402, 139kr- (375 ml)
Tillagninsanvisningar (följer med)
Inför förrätten behöver purén värmas och spetskålen rostas i ugn enligt instruktion. Inför varmrätten behöver allt värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha olja, salt & peppar till förfogande för bästa resultat.