Matlagningskvällar hos Cajsa Warg
Få saker är så trivsamma som att laga mat i goda vänners lag. Och få saker smakar så gott som mat som man själv har varit med och lagat. Under en matlagningskväll hos oss är chansen stor att du dessutom blir en lite vassare hemmakock.
MATLAGNINGSKVÄLLAR
En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.
Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.
Lediga datum
December: 9, 11, 16-18, 20-21
Januari: 8-16, 18-23, 26, 28-30
Februari: 1-29
Mars: 1-31
April: 1-30
Pris: 1295kr/person exkl. moms (1618,75 kr inkl moms)
Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se.
Tips: när vi har fullt rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)
Läs mer om hur våra matlagningskvällar går till och våra bokningsvillkor
Bokningsvillkor
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen. Ev ändringar i er bokning sker via mail.
Vi debiterar minimum 10 personer.
Har ni bokat för 18 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 18 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).
Eventuell avbokning av hela eventet ska ske skriftligen senast 14 dagar före bokat datum. Vid avbokningar 13-1 dagar innan bokat datum debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 18 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).
Vid avbokningar samma dag som bokat datum debiteras 1295 kr exkl moms/bokad deltagare.
Så här går våra matlagningskvällar till
När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alkoholhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.
Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.
Menyer
Välj en av våra förrätter, varmrätter och desserter till hela sällskapet i vår meny nedan. Finns det specialkost/avvikelser i sällskapet, så meddela oss detta i förväg så ordnar vi det utifrån er valda meny.
Förrätter
Risotto på säsongens svamp med västerbottenost, färsk tryffel, friterad persiljerot & picklad lök
Eldad fjällröding, majonnäs med tamarisoja, forellrom & cruditésallad på gurka & äpple
Tartar på hjort med persiljeaioli, rostad schalottenlök, isad silverlök & gräslök
Varmrätter
Bakad torskrygg med potatispuré, fänkålssallad, bryntsmörsoja & marconamandel
Karamelliserad vitkål med smörstekt portabello, grönkålspesto, brynt sandefjordsås & hasselnötter
Mörbakad kalvrygg med jordärtskockspuré, bakad lök, semitorkade tomater & rödvinssås
Desserter
Ljus chokladkräm med inkokta äpplen, kolasås & havreflarn
Citronposset (påminner om pannacotta) med drömmar, bränd vit choklad & rårörda bär
Mandelmussla fylld med blåbärskompott, lättvispad citrongrädde & hallonmarängflak
Dryckesförslag
Förrätter
Risotto på säsongens svamp med västerbottenost, färsk tryffel, friterad persiljerot & picklad lök
Nr: 92574 DeAetna, Bianco, 2021 (Vitt) Italien (75cl) 179 kr
Nr: 20076 Monterustico, Dogliani, 2021 (Rött) Italien (75cl) 129 krEldad fjällröding med majonnäs med tamarisoja, forellrom och cruditésallad på gurka & äpple
Nr: 74234 Bergh, Grüner Veltliner Organic, 2022 (Vitt) Österrike (75cl) 99 kr
Nr: 5822 Leitz Eins Zwei Dry, Riesling, 2022 (Vitt) Tyskland (75cl) 105 krTartar på hjort med persiljeaioli, rostad schalottenlök, isad silverlök & gräslök
Nr: 5374 Coteaux Bourguignons, Chardonnay, 2022 (Vitt) Frankrike (75cl) 119 kr
Nr: 2795 Buttery Barrel, Chardonnay, 2021 (Vitt) USA (75cl) 129 kr
Varmrätter
Bakad torskrygg med potatispuré, fänkålssallad, bryntsmörsoja & marconamandel
Nr: 4653 Lynx, Barrel fermented Cardonnay, 2021 (Vitt) USA (75cl) 109 kr
Nr: 72782 Piemonte, Barbera, 2021 (Rött) Italien (75cl) 129 krKaramelliserad vitkål med smörstekt portabello, grönkålspesto, brynt sandefjordsås & hasselnötter
Nr: 6716 The Econic, Chardonnay, 2021 (Vitt) USA (75cl) 119 kr
Nr: 6292 Gardo & Morris, Pinot Noir, 2020 (Rött) Nya Zeeland (75cl) 126 krMörbakad kalvrygg med jordärtskockspuré, bakad lök, semitorkade tomater & rödvinssås
Nr: 2328 Maze, Cabernet Sauvignon Grand Reserve, 2019 (Rött) Australien (75cl) 119 kr
Nr: 79600 Enzo Bartoli, Barbera d’Asti Superiore, 2018 (Rött) Italien (75cl) 146 kr
Desserter
Ljus chokladkräm med inkokta äpplen, kolasås & havreflarn
Nr: 2154 Chateau Baulac Dodijos, 2021 (Vitt sött) Frankrike (37,5cl) 135 krCitronposset (påminner om pannacotta) med drömmar, bränd vit choklad & rårörda bär
Nr: 7787 Nivole, 2022 (Vitt sött) Italien (37,5cl) 99 krMandelmussla fylld med blåbärskompott, lättvispad citrongrädde & hallonmarängflak
Nr: 4153 Chateau du Levant, 2020 (Vitt sött) Frankrike (37,5cl) 139 kr
Dryckesförslag övrigt
Fördrink
- Fördrink, mousserande/champagne
Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2020 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 129 kr
Nr 7870 Prosecco, Pizzolato (Mousserande) Italien (750 ml) 97 kr
Nr 73077 Guldkula, Premier Cru (Champagne) Frankrike (750 ml) 379 kr
Alkoholfritt
På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;
- Äppelmust Grand Cru
- Must eller Nektar från Finesserna
- Fransk torr cider
- Richard Juhlin Mousserande
Beräkna mängd
Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person