Matlagningskvällar hos Cajsa Warg
Få saker är så trivsamma som att laga mat i goda vänners lag. Och få saker smakar så gott som mat som man själv har varit med och lagat. Under en matlagningskväll hos oss är chansen stor att du dessutom blir en lite vassare hemmakock.
MATLAGNINGSKVÄLLAR
En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.
Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.
Lediga datum
Februari: 13, 18-19, 24, 26-28
Mars: 3-6, 10-12, 17-21, 23-27, 31
April: 1-19, 21-30
Maj: 1-31
Juni: 1-21
Pris: 1295kr/person exkl. moms (1618,75 kr inkl moms)
Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se.
Tips: när vi har fullt rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)
Läs mer om hur våra matlagningskvällar går till och våra bokningsvillkor
Bokningsvillkor
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen. Ev ändringar i er bokning sker via mail.
Vi debiterar minimum 10 personer.
Har ni bokat för 20 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 20 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).
Eventuell avbokning av hela eventet ska ske skriftligen senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 20 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).
Så här går våra matlagningskvällar till
När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alkoholhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.
Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.
Menyer
Bläddra bland våra förrätter, varmrätter och desserter för att se vad som passar er kväll.
Förrätter
- Svartrötter med brynt smör, semitorkade tomater pocherat ägg & solrosbräck
- Konfiterad fjällröding med edamamesallad, citron & wasabicreme
- Tartar på hängmörad biff med dijonnaise, syrlig beta & friterad kapris
Varmrätter
- Rostad pumpasoppa smörfräst svamp & bakad fetaost
- Ankbröst med äppelstuvad savoykål, äpple & puylinser
- Hjortinnanlår med parmesanpolenta, rödvinssås med långpeppar, bakad cocktailtomat & chips på jordärtskocka
Desserter
- Hjortronpannacotta med kanelkaka & curd
- Lakritssemifreddo med citronkräm & vit chokladkrisp
- Mörk chokladkräm med olivolja & rostade blåbär
Dryckesförslag
Förrätter
- Svartrötter med brynt smör, semitorkade tomater pocherat ägg & solrosbräck
Nr 74234 Bergh Grüner Veltliner Organic, 2021 (Vitt) Österrike (75cl) 99 kr
Nr 5562 Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, 2021 (Vitt) Frankrike (75cl) 145 kr - Konfiterad fjällröding med edamamesallad, citron & wasabicreme
Nr 7218 Dr L, Riesling, 2021 (Vitt) Tyskland (75cl) 99 kr
Nr 5565 Chablis Sainte Claire, J M Brocard, 2021 (Vitt) Frankrike (75cl) 184 kr - Tartar på hängmörad biff med dijonnaise, syrlig beta & friterad kapris
Nr 5374 Coteaux Bourguignons, Chardonnay, 2021 (Vitt) Frankrike (75cl) 119 kr
Nr 6694 Irony, Pinot Noir, 2019 (Rött) USA (75cl) 159 kr
Varmrätter
- Rostad pumpasoppa smörfräst svamp & bakad fetaost
Nr 16632 Bonterra, Chardonnay, 2020 (Vitt) USA (75cl) 149 kr
Nr 76535 Piemonte Barbera, Appassimento, 2020 (Rött) Italien (75cl) 99 kr - Ankbröst med äppelstuvad savoykål, äpple & puylinser
Nr 70521 The Butcher, Pinot Noir, 2021 (Rött) Österrike (75cl) 169 kr
Nr 22674 Viña Albali, Reserva, 2015 (Rött) Spanien (75cl) 79 kr - Hjortinnanlår med parmesanpolenta, rödvinssås med långpeppar, bakad cocktailtomat & chips på jordärtskocka
Nr 2525 Baron de Ley, Reserva, 2017 (Rött) Spanien (75cl) 119 kr
Nr 72399 Enzo Bartoli, Barolo, 2017 (Rött) Italien (75cl) 209 kr
Desserter
- Hjortronpannacotta med kanelkaka & curd
Nr 4153 Château du Levant 2019 (Vitt sött) Frankrike (37,5cl) 119 kr - Lakritssemifreddo med citronkräm & vit chokladkrisp
Nr 7873 Castiôn, Moscato d’Asti, 2021 (Vitt sött) Italien (75cl) 97 kr - Mörk chokladkräm med olivolja & rostade blåbär
Nr 8089 Grådask, Tawny (Portvin) Portugal (75cl) 176 kr
Dryckesförslag övrigt
Fördrink
- Fördrink, mousserande/champagne
Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2019 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 120 kr
Nr 7688 Louis Bouillot, Crémant de Bourgogne Brut, (Mousserande) Frankrike (750 ml) 139 kr
Nr 77366 La Chouette de Champillon Blanc de Noirs (Champagne) Frankrike (750 ml) 299 kr
Alkoholfritt
På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;
- Äppelmust Grand Cru
- Must eller Nektar från Finesserna
- Fransk torr cider
Beräkna mängd
Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person