Nyårsmeny
Vi gör det lätt för dig att fira ett Gott Nytt år! Vi förbereder maten så att allt du behöver göra är att steka huvudråvarorna efter våra anvisningar och värma tillbehören.
Nyår 2023
Köp vår Nyårsmeny för avhämtning i butik, köp här. Fram till lördagen den 30/12 kl. 12 håller vi webbutiken öppen för köp av Nyårsmenyer, vi reserverar oss för att nyårsmenyn kan bli slutsåld tidigare. Upphämtning sker enbart i butik 30/12 eller 31/12.
Båda menyerna är glutenfria och fria från nötter. Den vegetariska menyn är även helt laktosfri. Menyerna säljs i sin helhet och vi kan inte göra några ändringar i rätterna.
Vi har förberett maten så att allt du behöver göra är steka huvudråvaran efter våra anvisningar och värma tillbehören. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Menyn
Jordärtskockssoppa med stekt kavring
toppad med tryffelcrème
*
Kalvytterfilé, potatisbakelse med Västerbottensost,
timjansky & rostade minimorötter
*
Karamellmousse med passionsfruktscurd,
brownie & chokladkräm
***
Meny pris 499 kr/person



Innehållsförteckning/allergener
JORDÄRTSKOCKSSOPPA: Jordärtskocka, Vittvin (SULFIT), GRÄDDE (laktosfri), MJÖLK (laktosfri), gul lök, äppelcidervinäger (SULFIT), grönsaksbuljong (havssalt rissirap, majsstärkelse, palsternacka, lök, morötter, purjolök, pumpa, gurkmeja, vitlök, vitpeppar, libbstickarot, fänkålsfrö, solrosolja, persilja, libbsticka), salt & vitpeppar. KAVRING: vatten, rismjöl, sirap, fullkornsmjöl av durra, psyllium, jäst, potatisfiber, salt, kummin. TRYFFELCRÈME: SMETANA (laktosfri), vitt vin (SULFIT), gul lök, murklor, tryffelolja (solrosolja, tryffelarom), äppelcidervinäger (SULFIT) & salt.
Varmrätt (fri från gluten)
KALVYTTERFILÉ. POTATISBAKELSE MED VÄSTERBOTTENOST: Potatis, GRÄDDE, Västerbottensost (MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe, konserveringsmedel (E202, E251), ost (MJÖLK, salt, syrningskultur, ystningsenzym), MJÖLK, potatisstärkelse, ÄGG, gul lök, vitlök, salt, svartpeppar, konserveringsmedel (E202). TIMJANSKY: Kalvfond (köttiga kalvben, lök, morot, purjolök, persilja, timjan, peppar, lagerblad, salt), gul lök, rött vin (SULFIT), soja (vatten, SOJABÖNOR, majsmjöl, salt, sockerkulör, kaliumsorbat), timjan, vitlök, rosmarin, salt & peppar. MINI MORÖTTER
Dessert (fri från gluten, laktos & nötter)
Mörk choklad (SOJALECITIN), laktosfri GRÄDDE, laktosfri MJÖLK, ÄGG, socker, laktosfritt SMÖR, passionsfrukt, citron, maizena, gelatin av nöt & oxalis.
Vintips
Förrätt – Reichsrat von Buhl, Riesling Trocken, 2022, Tyskland, art.nr 72093, 139:- (750ml)
Varmrätt – Boira’, Sangiovese 2022, Italien, art.nr 32431, 105:- (750ml)
Dessert – Château du Levant, Frankrike, art.nr 4153, 139:- (375ml)
Tillagninsanvisningar
I förrätten behöver soppan värmas och kavringen stekas enligt instruktion. I varmrätten behöver köttet stekas och gå klart i ugn. Morötterna behöver kokas och stekas och övriga tillbehör värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Vegetariska menyn
Jordärtskockssoppa med stekt kavring
toppad med tryffelcrème
*
Örtbakad rotselleri, skogssvamprisotto,
timjansky & rostade minimorötter
*
Karamellmousse med passionsfruktscurd,
brownie & chokladkräm
***
Meny pris 499 kr/person



Innehållsförteckning/allergener
JORDÄRTSKOCKSSOPPA: Jordärtskocka, Vittvin (SULFIT), GRÄDDE (laktosfri), MJÖLK (laktosfri), gul lök, äppelcidervinäger (SULFIT), grönsaksbuljong (havssalt rissirap, majsstärkelse, palsternacka, lök, morötter, purjolök, pumpa, gurkmeja, vitlök, vitpeppar, libbstickarot, fänkålsfrö, solrosolja, persilja, libbsticka), salt & vitpeppar. KAVRING: vatten, rismjöl, sirap, fullkornsmjöl av durra, psyllium, jäst, potatisfiber, salt, kummin. TRYFFELCRÈME: SMETANA (laktosfri), vitt vin (SULFIT), gul lök, murklor, tryffelolja (solrosolja, tryffelarom), äppelcidervinäger (SULFIT) & salt.
Varmrätt (fri från gluten & laktos)
ÖRTBAKAD ROTSELLERI: ROTSELLERI, laktosfritt SMÖR, rosmarin, dragon, tryffelolja, timjan, salt & peppar. SKOGSSVAMPRISOTTO: Arborioris, olivolja, grönsaksbuljong (havssalt, rissirap, majsstärkelse, palsternacka, lök, morötter, purjolök, pumpa, gurkmeja, vitlök, peppar, libbstickarot, fänkålsfrö, solrosolja, persilja, libbsticka), svamp (kantarell, portabello, ostronskivling, shiitake, champinjon) vitt VIN, parmesanOST (MJÖLK, salt, löpe) gul lök, laktosfritt SMÖR, timjan & salt TIMJANSKY: Grönsaksfond (vatten, lök, vitkål, morot, purjolök, palsternacka, plommontomater, rotpersilja, vitlök, libbsticka, timjan, lagerblad, salt), gul lök, rött vin (SULFIT), soja (vatten, SOJABÖNOR, majsmjöl, salt, sockerkulör, kaliumsorbat), timjan, vitlök, rosmarin, salt & peppar. MINI MORÖTTER
Dessert (fri från gluten, laktos & nötter)
Mörk choklad (SOJALECITIN), laktosfri GRÄDDE, laktosfri MJÖLK, ÄGG, socker, laktosfritt SMÖR, passionsfrukt, citron, maizena, gelatin av nöt & oxalis.
Vintips
Förrätt – Reichsrat von Buhl, Riesling Trocken, 2022, Tyskland, art.nr 72093, 139:- (750ml)
Varmrätt – Monterustico Dogliani, 2022, Italien, art.nr 20076, 129:- (750ml)
Dessert – Château du Levant, Frankrike, art.nr 4153, 139:- (375ml)
Tillagninsanvisningar
I förrätten behöver soppan värmas och kavringen stekas enligt instruktion. I varmrätten behöver morötterna kokas och stekas och övriga tillbehör värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.