Matlagningskvällar hos Cajsa Warg
Få saker är så trivsamma som att laga mat i goda vänners lag. Och få saker smakar så gott som mat som man själv har varit med och lagat. Under en matlagningskväll hos oss är chansen stor att du dessutom blir en lite vassare hemmakock.
MATLAGNINGSKVÄLLAR
En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.
Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.
Lediga datum
Oktober: 28-31
November: 1-3, 7, 9, 11-12, 14-17, 23-30
December: 1-3, 8-9, 11-22
Januari: 12-31
Februari: 1-13, 15-28
Mars: 1-31
Pris: 1395kr/person exkl moms (1743,75 inkl moms)
Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se.
Läs mer om hur våra matlagningskvällar går till och våra bokningsvillkor
Bokningsvillkor
Senast kl 10.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen. Ev ändringar i er bokning sker via mail.
Vi debiterar minimum 10 personer.
Har ni bokat för 18 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 18 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).
Eventuell avbokning av hela eventet ska ske skriftligen senast 14 dagar före bokat datum. Vid avbokningar 13-1 dagar innan bokat datum debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 18 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).
Vid avbokningar samma dag som bokat datum debiteras 1295 kr exkl moms/bokad deltagare.
Så här går våra matlagningskvällar till
När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alkoholhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.
Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.
Menyer
Välj en av våra förrätter, varmrätter och desserter till hela sällskapet i vår meny nedan. Finns det specialkost/avvikelser i sällskapet, så meddela oss detta i förväg så ordnar vi det utifrån er valda meny.
Förrätter
- Råbiff med eldad tomat, dragonmajonnäs, picklad scharlottenlök & pommes pinnes
- Smörstekt brioche med skagenröra, dillslaw, syrlig chili & svensk löjrom
- Gravad och smörstekt svartrot, sandefjordsås med stenbitsrom, crudité och citronette
Varmrätter
- Hjortinnanlår med luftig bearnaise, dragoninlagda lökar & rotfruktskaka med Västerbottenost
- Rimmad torskrygg med rödvinssås, rökt sidfläsk, säsongens svamp & potatispuré
- Ankbröst á l’orange, potatis och purjolök confiterat i ankfett & picklade småtomater
Desserter
- Apfelstrudel på svenska äpplen & semifreddo på äkta bourbonvanilj
- Chokladfondant ”after eight” med inkokta päron, mynta & romgrädde
- Svartvinbärsposset med karamelliserad vit choklad, rostade hasselnötter & säsongen bär
Dryckesförslag
Förrätter
- Råbiff med eldad tomat, dragonmajonnäs, picklad scharlottenlök & pommes pinnes
Nr 2795, Buttery Barrel, Chardonnay, 2023 (Vitt) USA (75 cl) 139:-
Nr 2059, Weingut Müller, Grüner Veltliner, 2024 (Vitt) Österrike (75 cl) 149:- Smörstekt brioche med skagenröra, dillslaw, syrlig chili & svensk löjrom
Nr 5368, Sander, Riesling, 2024 (Vitt) Tyskland (75 cl) 124:-
Nr 7688, Louise Bouillot, Crémant de Bourgogne, (Vitt mousserande) Frankrike (75 cl) 149:-Gravad och smörstekt svartrot, sandefjordsås med stenbitsrom, crudité och citronette
Nr 2198, Jean Biecher, Riesling, 2024 (Vitt) Frankrike (75 cl) 109:-
Nr 5585, Petit Chablis, La Chablisienne, 2023 (Vitt) Frankrike (75 cl) 169:-
Varmrätter
- Hjortinnanlår med luftig bearnaise, dragoninlagda lökar & rotfruktskaka med Västerbottenost
Nr 2773, Briccotondo, Barbera, 2024 (Rött) Italien (75 cl) 109:-
Nr 2705, Brolio, 2023 (Rött) Italien (75 cl) 149:- - Rimmad torskrygg med rödvinssås, rökt sidfläsk, säsongens svamp & potatispuré
Nr 6447, Chateau Ste Michelle, Chardonnay, 2022 (Vitt) USA (75 cl) 129:-
Nr 70521, The Butcher, Pinot Noir, 2023 (Rött) Österrike (75 cl) 169:- -
Ankbröst á l’orange, potatis och purjolök confiterat i ankfett & picklade småtomater
Nr 12670, El Coto, Crianza, 2021 (Rött) Spanien (75 cl) 99:-
Nr 5475, Bourgogne Pinot Noir, Labouré-Roi, 2023 (Rött) Frankrike (75 cl) 145:-
Desserter
- Apfelstrudel på svenska äpplen & semifreddo på äkta bourbonvanilj
Nr 2741, Nederburg, Noble Late Harvest, 2024 (Vitt sött) Sydafrika (37,5 cl) 130:- - Chokladfondant ”after eight” med inkokta päron, mynta & romgrädde
Nr 2154, Château Baulac Dodijos, 2023 (Vitt sött) Frankrike (37,5 cl) 139:- - Svartvinbärsposset med karamelliserad vit choklad, rostade hasselnötter & säsongen bär
Nr 7873, Castiôn, Moscato d’Asti, 2024 (Vitt sött) Italien (75 cl) 115:-
Dryckesförslag övrigt
Fördrink
- Fördrink, mousserande/champagne
Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2020 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 139 kr
Nr 7870 Prosecco, Pizzolato (Mousserande) Italien (750 ml) 105 kr
Nr 73077 Guldkula, Premier Cru (Champagne) Frankrike (750 ml) 379 kr
Alkoholfritt
På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;
- Äppelmust La Ribaude
- Värmdö Musteri Äppelmust
- Fentimans Ginger Beer
- Richard Juhlin Mousserande Vitt el Rosé
Beräkna mängd
Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person