image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt.

Välj mellan lokalen på Södermalm för 8–18 personer och lokalen i Vasastan som tar 10–26 personer. Båda har öppet kl 17.30–22.30.

Lediga kvällar på Söderbutiken:
November:  26
December:  2, 10, 13, 16, 22, 27, 28, 29

Lediga kvällar på Vasastansbutiken
November: 18, 26
December: 2, 3, 9, 17, 18, 20, 21, 22, 27, 28, 29, 30

Pris och bokningsvillkor

Pris 995kr/person exkl. moms

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 5’000 SEK inkl.moms.

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning av matlagningskvällen ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Menyer

Förrätter

  • Sotad Fröyalax med blåbär, västerbottenkräm, rödlökssallad och hemlagat knäckebröd
  • Småländsk kroppkaka med säsongens svamp och senapskål
  • Glödhoppa med liten lammjärpe, coleslaw på äpple och Srirachamajonnäs

Varmrätter

  • Stekt rödingfilé med mandelpotatispuré, brynt dillsmör och citronkräm
  • Ankbröst med potatiskaka, rödvinsreduktion, päron och haricots verts
  • Portabelloburgare med rökt mozzarella, semitorkade honungstomater, äppelsallad och rostade hasselnötter

Desserter

  • Saffranspannkaka med kardemummagrädde, björnbär och lingonkompott
  • Vit chokladmousse med rostade tranbär och kokosflarn
  • Frozen cheesecake med blåbär och timjan

Dryckesförslag

Förrätter

  • Sotad Fröyalax med blåbär
    nr 3600 Bardolino Villa Merighi 2015 (rött) Italien (750 ml) 89 kr
     nr 6339 Gardo & Morris Organic Sauvignon Blanc 2015 (vitt) Nya Zeeland (750 ml) 102 kr
    Småländsk kroppkaka
  • nr 3600 Bardolino Villa Merighi 2015 (rött) Italien (750 ml) 89 kr
    nr 2421 Collevite Verdicchio Classico Superiore 2016 (vitt) Italien (750 ml) 89 kr
  • Glödhoppa med liten lammjärpe
    nr 2421 Collevite Verdicchio Classico Superiore 2016 (vitt) Italien (750 ml) 89 kr
    nr 32431 Boira Sangiovese 2016 (rött) Italien (750 ml) 95 kr

Varmrätter

  • Stekt rödingfilé med mandelpotatispuré
    nr 2974 Ruppertsberger Imperial Pinot Noir 2016 (rött) Tyskland (750 ml) 79 kr
    nr 2287 Marin Bianco Piemonte 2014 (vitt) Italien (750 ml) 129 kr
  • Ankbröst med potatiskaka och rödvinsreduktion
    nr 2974 Ruppertsberger Imperial Pinot Noir 2016 (rött) Tyskland (750 ml) 79 kr
    nr 5837 Bourgogne Les Murelles Roux Père & Fils 2015 (vitt) Frankrike (750 ml) 149 kr
  • Portabelloburgare med rökt mozzarella
    nr 2255 Francisco Gomez 2016 (rött) Spanien, 69 (750 ml) kr
    nr 81401 Jean Biecher Pinot Gris 2016 (vitt) Frankrike (750 ml) 99 kr

Efterrätter

  • Saffranspannkaka
    nr 2748 Disznókö Tokaji Late Harvest, 2015 (vitt, sött) Ungern (500 ml) 110 kr
  • Vit chokladmousse
    nr 7873 Castiôn Moscato d’Asti 2016 ( vitt, sött) Italien (750 ml) 92 kr
  • Frozen cheesecake
    nr 8403 Vecchioflorio Marsala Superiore 2013 (rött) Italien (375 ml) 69 kr

Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7904 Privat Brut Nature Reserva (Cava) Spanien (750 ml) 109,00 kr
    nr 7450 Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (Champagne) Frankrike (750 ml) 329 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Vilken butik

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail