image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt.

Välj mellan lokalen på Södermalm för 8–18 personer och lokalen i Vasastan som tar 10–26 personer. Båda har öppet kl 17.30–22.30.

Under Juli månad är vår lokal i Vasastan stängd för ombyggnation och öppnar åter 7/8 i ny kostym.

Pris och bokningsvillkor

Pris 995kr/person exkl. moms

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning av matlagningskvällen ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Menyer Vår

Förrätter

  • Tunnskivad lammytterfilé med spetskålskimchi och syrade grönsaker
  • Lakrits- och rödbetsgravad Fröyalax med pepparotscreme och grillad sparrisbroccoli
  • Confiterad kyckling med picklad gurka, kålrabbi, dillolja och hollandaise

Varmrätter

  • Kalvrygg med picklad svamp, vitkålscreme, krispig pärllök och sparris
  • Grillad tonfisk med chorizokrisp, linssallad med grillad citron och basilikaolja
  • Sommarrisotto med ramslök, spenat, sparris och krispigt pocherat ägg

Desserter

  • Mini matchacheesecake med jordgubbscouli och kanderade pinjenötter
  • Hallonsemifreddo med lankesisk kokosboll och basilikasocker
  • Pavlova med granatäppelcurd och säsongens bär och frukt

– Dryckesförslag

Förrätter

  • Tunnskivad lammytterfilé
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico (Rött) Italien, 95 kr 
    nr 5283 Jadot Bourgogne Rouge Couvent des Jacobins (Rött) Frankrike, 149 kr 
  • Lakrits- och rödbetsgravad Fröyalax
    nr 2415 Masi Masianco (vitt) Italien, 99 kr
    nr 5899 Breuer GB Sauvage Riesling (Vitt) 119 kr 
  • Confiterad kyckling
    nr 6447 Chateau Ste Michelle Chardonnay (vitt) Frankrike, 119 kr
    nr 5798 Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Blanc (vitt) Frankrike, 149 kr

Varmrätter

  • Kalvrygg med picklad svamp
    nr 2312 Cecchi Sangiovese (rött) Italien, 75 kr 
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico (rött) Italien, 95 kr 
  • Grillad tonfisk med chorizokrisp
    nr 71947 Guigal Côtes du Rhône Blanc (vitt) Frankrike, 115 kr 
    nr 7203 Dr Loosen Bernkasteller (vitt) Tyskland, 119 kr 
  • Sommarrisotto med ramslök
    nr 70631Chablis le Finage (vitt) Frankrike, 145 kr
    nr 5818 Breuer Terra Montosa (vitt, Tyskland) 219 kr

Efterrätter

  • Mini matchacheesecake
    nr 6260 Braida Brachetto d´Acqui 375 ml(rött, sött) Italien, 89 kr
  • Hallonsemifreddo
    nr 6260 Braida Brachetto d´Acqui 375 ml(rött, sött) Italien, 89 kr
  • Pavlova
    nr 4196 Moulin Tocuhais 750 ml (vitt, sött) Frankrike, 269 kr

– Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7721 Ferrari Brut 750 ml – 155,00 kr
    nr 7602 Louis Roederer Premier Brut 750 ml – 399,00 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

– Dryckesförslag till Vintermenyn

Förrätter

  • Lättgravad Fröyalax med rostad purjo
    nr 7218 Dr L Riesling 750ml – 87 kr (vitt)
    nr 2132  Kuhlman-Platz 750ml – 99kr (vitt)
  • Pilsnerbiff med bakat äpple & robiola
    nr 22283 Cline Zinfandel – 99 kr (rött)
    nr 2770 GR-174 750ml – 145kr rött)
  • Pumpasoppa med syltad squash & rostade pumpakärnor
    nr 6466  Yalumba Organic Viognier 750ml – 99 kr (vitt)
    nr 71947 Cotes du Rhone 750ml – 109kr (rött)

Varmrätter

  • Lättrimmad kolja med svart ris och blåmusselskum
    nr 6237 Chablis 1er Cru Grande Cuvée 750ml – 169 kr (vitt)
    nr 5585 Petit Chablis 750ml – 125 kr (vitt)
  • Lammrostbiff med sötpotatiscreme och svampkrisp
    nr 6670 Alamos Malbec Organic 750ml – 97 kr (rött)
    nr 5123 Masi Campofiorin 750ml – 119 kr (rött)
  • Risotto med svamp, grönkålschips & parmesanskum
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico 750ml – 89kr (rött)
    nr 5283 Jadot Bourgougne 750ml – 129kr (rött)

Efterrätter

  • Chokladkräm med olivolja och rostade blåbär
    nr 8117 Moscato Setubal 375ml – 69 kr
  • Hjortronpannacotta med kanelkaka & curd
    nr 4196 Moulin Touchais 750ml 239kr
  • Öppen cheesecake med Passionsfrukt & tvåfärgad choklad
    nr 5364 Dr L Beerenauslese 187ml – 115,00 kr

 

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Vilken butik

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail