image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–26 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.

Lediga datum
December: 16, 21-22, 27-29
Januari: 2-8, 10, 12-15, 19-20, 26-29
Februari: 1-4, 8-15, 17-18, 21-26

Tips: när vi har fullt eller om ert sällskap är under 10 p rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)

Pris och bokningsvillkor

Pris 995kr/person exkl. moms

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 5’000 SEK inkl.moms.

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Menyer

Förrätter

  • Kantarellsoppa med pancetta chips och Wästerbottencroisant
  • Havskräfta med bränd grädde, friterad lök och avokadokräm
  • Bifftartar med murkelemulsion, syrad rödlök och fröknäcke

Varmrätter

  • Torskrygg med ostronskivling, krusbär och soyasabayonne
  • Hjortinnanlår med tryffelkål, tryffelfärskost och rödvinssås med kaffe och choklad
  • Ankbröst med rostad persiljerot, romanesco och ädelostvelouté

Desserter

  • Mandelkaka med citroncurd och citronmaränger
  • Hjortronsemifredo med krokantrulle
  • Apfelstrudel med vaniljsås

Dryckesförslag

Förrätter

  • Kantarellsoppa med pancetta chips och Wästerbottencroisant
    nr 81401 Pinot Gris 2017 (vitt) Frankrike (750 ml) 99 kr
    nr 7788 Santa Julia (vitt) Argentina (750ml) 99 kr
  • Havskräfta med bränd grädde, friterad lök och avokadokräm
    nr 1464 Nils oscar IPA Indian pale ale (öl) Sverige (330ml) 19:90 kr
    nr 2125 Gardo Morris Noble riesling 2011 (vitt) Nya Zeeland (375ml) 100 kr
  • Bifftartar med murkelemulsion, syrad rödlök och fröknäcke
    nr 5380 Küdow Nativo 2016 (rött) Tyskland (750 ml) 119 kr
    nr 6240 Buena Vista 2014 (vitt) USA (750 ml) 185 kr

Varmrätter

  • Torskrygg med ostronskivling, krusbär och soyasabayonne
  • nr 6263 Folklore Albariño 2017 (vitt) Spanien (750ml) 99 kr
    nr 22257 Gustave Lorentz 2017 (vitt) Frankrike (1500 ml) 209 kr
  • Hjortinnanlår med tryffelkål, tryffelfärskost och rödvinssås med kaffe och choklad
    nr 6526 Heirloom vineyards kings garden 2016 (rött) Australien (750ml) 119 kr
    nr 22350 Tommasi Amarone della valpolicella classico 2013 (rött) Italien (750ml) 295 kr
  • Ankbröst med rostad persiljerot, romanesco och ädelostvelouté
    nr 90123 Faustino Grand reserva 2001 (rött) Spanien (750 ml) 299 kr
    nr 2192 Gisselbrecht pinot noir 2017 (rött) Frankrike (750 ml) 139 kr

Efterrätter

  • Mandelkaka med citroncurd och citronmaränger
    nr 7787 Nivole Piemonte Moscato (vitt sött) Italien (375ml) 82 kr
    nr 6214 Tokaji Furmint 2016 (vitt sött) Ungern (750 ml) 89 kr
  • Hjortronsemifredo med krokantrulle
    nr 5364 Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2015 (vitt sött) Tyskland (187ml) 129 kr
    nr 76150 Oremus Late harvest Tokaji Cuvee 2013 (vitt sött) Ungern (500ml ) 189 kr
  • Apfelstrudel med vaniljsås
    nr 121 Tagasako (fruktvin sött) Japan (300 ml) 92 kr
    nr 8011 Bacalhoa 2015 (vitt sött) Portugal (750 ml) 109 kr

Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7904 Privat Brut Nature Reserva (Cava) Spanien (750 ml) 109,00 kr
    nr 7450 Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (Champagne) Frankrike (750 ml) 329 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail