image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt.

Välj mellan lokalen på Södermalm för 8–18 personer och lokalen i Vasastan som tar 10–26 personer. Båda har öppet kl 17.30–22.30.

Lediga kvällar på Söderbutiken:
September: 19, 25, 29
Oktober: 7, 9, 12, 16,  21, 21, 23, 30, 31

Lediga kvällar på Vasastansbutiken i September: 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30

Pris och bokningsvillkor

Pris 995kr/person exkl. moms

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 5’000 SEK inkl.moms.

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning av matlagningskvällen ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Menyer t.o.m 31/9

Förrätter

  • Tunnskivad lammytterfilé med spetskålskimchi och syrade grönsaker
  • Lakrits- och rödbetsgravad Fröyalax med pepparotscreme och grillad sparrisbroccoli
  • Confiterad kyckling med picklad gurka, kålrabbi, dillolja och hollandaise

Varmrätter

  • Kalvrygg med picklad svamp, vitkålscreme, krispig pärllök och sparris
  • Grillad tonfisk med chorizokrisp, linssallad med grillad citron och basilikaolja
  • Sommarrisotto med ramslök, spenat, sparris och krispigt pocherat ägg

Desserter

  • Mini matchacheesecake med jordgubbscouli och kanderade pinjenötter
  • Hallonsemifreddo med lankesisk kokosboll och basilikasocker
  • Pavlova med granatäppelcurd och säsongens bär och frukt

Menyer fr.o.m 1/10

Förrätter

  • Sotad Fröyalax med blåbär, västerbottenkräm, rödlökssallad och hemlagat knäckebröd
  • Småländsk kroppkaka med säsongens svamp och senapskål
  • Glödhoppa med liten lammjärpe, coleslaw på äpple och Srirachamajonnäs

Varmrätter

  • Stekt rödingfilé med mandelpotatispuré, brynt dillsmör och citronkräm
  • Ankbröst med potatiskaka, rödvinsreduktion, päron och haricots verts
  • Portabelloburgare med rökt mozzarella, semitorkade honungstomater, äppelsallad och rostade hasselnötter

Desserter

  • Saffranspannkaka med kardemummagrädde, björnbär och lingonkompott
  • Vit chokladmousse med tranbär och kokosflarn
  • Frozen cheesecake med blåbär och timjan

– Dryckesförslag

Förrätter

  • Tunnskivad lammytterfilé
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico (Rött) Italien, 95 kr 
    nr 5283 Jadot Bourgogne Rouge Couvent des Jacobins (Rött) Frankrike, 149 kr 
  • Lakrits- och rödbetsgravad Fröyalax
    nr 2415 Masi Masianco (vitt) Italien, 99 kr
    nr 5899 Breuer GB Sauvage Riesling (Vitt) 119 kr 
  • Confiterad kyckling
    nr 6447 Chateau Ste Michelle Chardonnay (vitt) Frankrike, 119 kr
    nr 5798 Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Blanc (vitt) Frankrike, 149 kr

Varmrätter

  • Kalvrygg med picklad svamp
    nr 2312 Cecchi Sangiovese (rött) Italien, 75 kr 
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico (rött) Italien, 95 kr 
  • Grillad tonfisk med chorizokrisp
    nr 71947 Guigal Côtes du Rhône Blanc (vitt) Frankrike, 115 kr 
    nr 7203 Dr Loosen Bernkasteller (vitt) Tyskland, 119 kr 
  • Sommarrisotto med ramslök
    nr 70631Chablis le Finage (vitt) Frankrike, 145 kr
    nr 5818 Breuer Terra Montosa (vitt, Tyskland) 219 kr

Efterrätter

  • Mini matchacheesecake
    nr 6260 Braida Brachetto d´Acqui 375 ml(rött, sött) Italien, 89 kr
  • Hallonsemifreddo
    nr 6260 Braida Brachetto d´Acqui 375 ml(rött, sött) Italien, 89 kr
  • Pavlova
    nr 4196 Moulin Tocuhais 750 ml (vitt, sött) Frankrike, 269 kr

– Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7721 Ferrari Brut 750 ml – 155,00 kr
    nr 7602 Louis Roederer Premier Brut 750 ml – 399,00 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Vilken butik

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail