image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.

Lediga datum

November: 23-30
December: 1, 4-10, 12-19

Pris 1195kr/person exkl. moms (1493,75 kr inkl moms)

Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se.

Tips: när vi har fullt rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)

Bokningsvillkor

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen.

Vi debiterar minimum 10 personer.

Har ni bokat för 20 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 20 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).

Eventuell avbokning av hela eventet ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 20 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Menyer

Förrätter

  • Sotad Fröyalax med bakad purjokräm och carpaccio på betor
  • Halstrad pilgrimsmussla med palsternackspuré, picklat äpple & svartkålschips
  • Halstrad oxfilétartar med tryffelmajonäs, sallad & surdegskrutonger

Varmrätter

  • Lättrimmad torskrygg med bakad rotselleri, sauce marinière samt fänkålssallad
  • Lågtempererad kalvrygg med jordärtskocka och panchettaströssel
  • Knaperstekt ankbröst med savoykål med rödvinssås & ankrillette

Desserter

  • Chokladfondant med mintpäron och rostad vitchoklad
  • Apfelstrudel med svenska vinteräpplen serveras med Boubonvaniljsås
  • Variation på blåbär – pannacotta, curd & färska med chokladsmul

Dryckesförslag

Förrätter

  • Sotad Fröyalax med bakad purjokräm och carpaccio på betor
    Nr 5899 Georg Breuer, Riesling Sauvage, 2019 (Vitt) Tyskland (75 cl) 129 kr
    Nr 2275 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Loiredalen, 2019 (Vitt) Frankrike (75 cl) 85 kr
  • Halstrad pilgrimsmussla med palsternackspuré, picklat äpple & svartkålschips
    Nr 72038 Ruppertsberger, Imperial Riesling, 2019 (Vitt) Tyskland (75 cl) 99 kr
    Nr 5562 Clotilde Davenne, Bourgogne Blanc, 2018 (Vitt) Frankrike (75 cl) 129 kr
  • Halstrad oxfilétartar med tryffelmajonäs, sallad & surdegskrutonger
    Nr 75722 Barbera d’Alba, Busije (Rött) Italien (75 cl) 109 kr
    Nr 4653 Lynx, Barrel fermented Chardonnay, 2018 (Vitt) USA (75 cl) 99 kr

Varmrätter

  • Lättrimmad torskrygg med bakad rotselleri, sauce marinière samt fänkålssallad
    Nr 6447 Chateau Ste Michelle,  Chardonnay, 2018 (Vitt) USA (75 cl) 119 kr
    Nr 78614 Jean-Claude Boisset, Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines, 2018 (Rött) Frankrike (75 cl) 139 kr
  • Lågtempererad kalvrygg med jordärtskocka och panchettaströssel
    Nr 2770 GR-174, Priorat, 2019 (Rött) Spanien (75 cl) 169 kr
    Nr 6292 Gardo & Morris, Pinot Noir, 2018 (Rött) Nya Zeeland (75 cl) 119 kr
  • Knaperstekt ankbröst med savoykål med rödvinssås & ankrillette
    Nr 6578 District 7, Pinot Noir, 2018 (Rött) USA (75 cl) 139 kr
    Nr 2716 Montelciego, Reserva, 2015 (Rött) Spanien (75 cl) 109 kr

Desserter

  • Chokladfondant med mintpäron och rostad vitchoklad
    Nr 8395 Nectar, Pedro Ximénez (Rött, Sött) Spanien (37,5 cl) 90 kr
    Nr 76180 Don PX, 1990 (Rött, Sött) Spanien (37,5 cl) 199 kr
  • Apfelstrudel med svenska vinteräpplen serveras med Boubonvaniljsås
    Nr 7787 Nivole, Moscato d’Asti, 2019 (Vitt, Sött) Italien (37,5 cl) 85 kr
  • Variation på blåbär – pannacotta, curd & färska med chokladsmul
    Nr 4087 Château Menota, Bordeaux, 2018 (Vitt, Sött) Frankrie (37,5 cl) 99 kr

Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2017 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 115 kr
    Nr 7923 Cava Aurèlia, Brut Nature Gran Reserva, 2016 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 159 kr
    Nr 7450 Launois, Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (Champagne) Frankrike (750 ml) 329 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

    Namn

    Mobilnummer

    E-postadress

    Meddelande (antal, datum etc.)

    Bokningen bekräftas per mail