image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.

Lediga datum

Juni: 8-10
Augusti: 17-31
September: 1-30
Oktober: 1-13, 15-31
November: 1-23, 25-30
December: 1-19

Pris 1195kr/person exkl. moms (1493,75 kr inkl moms)

Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se eller mån-fre kl 11-17 går det bra att ringa Kjell på 070-882 75 89.

Tips: när vi har fullt rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)

Bokningsvillkor

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen.

Vi debiterar minimum 10 personer.

Har ni bokat för 20 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 20 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).

Eventuell avbokning av hela eventet ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 20 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Menyer

Förrätter

  • Sockereldad havskräfta med avokadomousse, friterad vårlök & bränd grädde
  • Halstrad pilgrimsmussla med gräddkokt spetskål & granatäppelsirap
  • Rentataki med trentiono, färskwasabi & tryffelfärskost

Varmrätter

  • Torskrygg med krusbärskompott, halstrad ostronskivling, mandelpotatis stomp, karamellsmörs skum och svampdamm
  • Hängmörad helstekt oxfilé med cognacsflamberad grönpeppar & ädelostsås. Serveras med färsk tomatsallad & hel ugnsbakad rotselleri , brynt smör samt primörer.
  • Kroketter på gråärta, fetaost och tryffelkräm, ljummen potatis och bönsallad samt coleslaw.

Desserter

  • Glace au four 2.0 – Ugnsbakad glass med italiensk maräng, mandelkaka & guldpulver
  • Toscatartletter med hemlagad vaniljcurd och havssalt
  • Chokladfondant med lättvispad grädde och färska bär

Dryckesförslag

Förrätter

  • Sockereldad havskräfta med avokadomousse, friterad vårlök & bränd grädde
    Nr 88460 Poppels Bryggeri, American Pale Ale (Öl, Eko) Sverige (33 cl) 23,50 kr
    Nr 5901 Ruppertsberger Nussbien, Riesling Kabinett, 2018 (Vitt, halvtorr) Tyskland (75 cl) 79 kr
  • Halstrad pilgrimsmussla med gräddkokt spetskål & granatäppelsirap
    Nr 81401 Jean Biecher, Pinot Gris, 2018 (Vitt, Eko) Frankrike (75 cl) 99 kr
    Nr 6077 Mulderbosch, 2019 (Rosé) Sydafrika (75 cl) 89 kr
  • Rentataki med trentiono, färskwasabi & tryffelfärskost
    Nr 1570 Gotlands Bryggeri, Wisby Pils (Öl, Eko) Sverige (33 cl) 20,90 kr
    Nr 3204 Doppio Passo, Organic Primitivo, 2019 (Rött, Eko) Italien (75 cl) 89 kr

Varmrätter

  • Torskrygg med krusbärskompott, halstrad ostronskivling, mandelpotatis stomp, karamellsmörs skum och svampdamm
    Nr 6263 Folklore, Albariño, 2019 (Vitt) Spanien (75 cl) 99 kr
    Nr 5565 Chablis Sainte Claire, J M Brocard, 2018 (Vitt) Frankrike (75 cl) 159 kr
  • Hängmörad helstekt oxfilé med cognacsflamberad grönpeppar & ädelostsås. Serveras med färsk tomatsallad & hel ugnsbakad rotselleri , brynt smör samt primörer.
    Nr 3204 Doppio Passo, Organic Primitivo, 2019 (Rött, Eko) Italien (75 cl) 89 kr
    Nr 2716 Montelciego, Reserva, 2015 (Rött) Spanien (75 cl) 109 kr
  • Kroketter på gråärta, fetaost och tryffelkräm, ljummen potatis och bönsallad samt coleslaw.
    Nr 6463 Penfolds Koonunga Hill, Chardonnay, 2019 (Vitt) Australien (75 cl) 89 kr
    Nr 6292 Gardo & Morris, Pinot Noir, 2018 (Rött) Nya Zeeland (75 cl) 119 kr

Desserter

  • Glace au four 2.0 – Ugnsbakad glass med italiensk maräng, mandelkaka & guldpulver
    Nr 7787 Nivole, Moscato d’Asti, 2018 (Vitt, Sött) Italien (37,5 cl) 85 kr
    Nr 5364 Dr Loosen, Riesling Beerenauslese, 2017 (Vitt, Sött) Tyskland (37,5 cl) 129 kr
  • Toscatartletter med hemlagad vaniljcurd och havssalt
    Nr 7787 Nivole, Moscato d’Asti, 2018 (Vitt, Sött) Italien (37,5 cl) 85 kr
    Nr 6214 Tokaji Furmint, Dry, 2016 (Vitt, Sött) Ungern (37,5 cl) 99 kr
  • Chokladfondant med lättvispad grädde och färska bär
    Nr 2304 Domìni Veneti, Recioto della Valpolicella Classico, 2017 (Rött, Sött) Italien (37,5 cl) 159 kr

Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2017 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 115 kr
    Nr 7923 Cava Aurèlia, Brut Nature Gran Reserva, 2016 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 159 kr
    Nr 7450 Launois, Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (Champagne) Frankrike (750 ml) 329 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail