image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.

Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.

Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–26 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.

Lediga datum

Oktober: 23, 28-29
November
: 1-3, 8-10, 15, 24-25, 27
December: 1-2, 5, 7, 9-12, 14-17

Pris 1195kr/person exkl. moms

Tips: när vi har fullt rekommenderar vi ROT Butik & Kök (f.d. Cajsa Warg Söder)

Bokningsvillkor

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast 14 dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras 5’000 SEK inkl.moms.

Så här går våra matlagningskvällar till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Menyer

Förrätter

  • Souvas med picklad skogssvamp, croustini och tryffelkräm
  • Halstrad tonfisk med wasabimajonäs sojabönor och sjögrässallad
  • Västerbottenbakelse med sikrom, picklad rödlök och lättvispad smetana

Varmrätter

  • Helstekt lammrostbiff med chimichurri, boursinost, lammsky serverad med haricots verts och pommes Anna
  • Fisk och skaldjurs bouillabaisse med rostad surdegslevain och saffransaioli
  • Tom kha gai på kikärtor och rostade cashewnötter, kokosgrädde, limeblad, citrongräs, chili med friterat rispapper och ris

Desserter

  • Key lime pie i glas med italiensk maräng och kanderat socker
  • Varm äppelkaka med kanel och mandelmassa samt hemlagad vaniljcurd
  • Friterad munk, salt karamellsås, vaniljglass och bär

Dryckesförslag

Förrätter

  • Souvas med picklad skogssvamp, croustini och tryffelkräm
    Nr 1466 Landsort Lager 2019 (öl) Sverige (500ml) 29,30 kr
    Nr 2120 Sankt Anna, Riesling, 2018 (vitt) Tyskland (750ml) 89 kr
  • Halstrad tonfisk med wasabimajonäs sojabönor och sjögrässallad
    Nr 5588 Petit Chablis, Domaine Sainte Claire, 2018 (vitt) Frankrike (750ml) 143 kr
    Nr 6292 Gardo & Morris, Pinot Noir, 2016 (rött) Nya Zeeland (750ml) 119 kr
  • Västerbottenbakelse med sikrom, picklad rödlök och lättvispad smetana
    Nr 6498 Stoneleigh, Riesling, 2018 (vitt) Nya Zeeland (750 ml) 99 kr
    Nr 89205 Sitting Bulldog, IPA, 2019 (öl) Sverige (330ml) 22,60 kr

Varmrätter

  • Helstekt lammrostbiff med chimichurri, boursinost, lammsky serverad med haricots verts och pommes Anna
    Nr 6267, Xavier, Châteauneuf-du-Pape, 2015 (rött) Frankrike (750ml) 269 kr
    Nr 76420 Barolo, Villaforte, 2014 (rött) Italien (750ml) 199 kr
    Nr 2773 Briccotondo, Barbera, 2017 (rött) Italien (750ml) 89 kr
  • Fisk och skaldjurs bouillabaisse med rostad surdegslevain och saffransaioli
    Nr 5798 Couvent des Jacobins, Bourgogne Blanc, 2017 (vitt) Frankrike (750ml) 149 kr
    Nr 2484 Pouilly-Fuissé, Les Vieux Murs, 2017 (vitt) Frankrike (750ml) 199 kr
  • Tom kha gai på kikärtor och rostade cashewnötter, kokosgrädde, limeblad, citrongräs, chili med friterat rispapper och ris
    Nr 7218 Dr L, Riesling, 2018 (vitt) Tyskland (750ml) 89 kr
    Nr 2724 Les Lauzeraies, Tavel, 2018 (eko rosé) Frankrike (750ml) 129 kr
    Nr 1428 Singha, ljus lager, 2019 (öl) Thailand (330ml) 15,90 kr

Desserter

  • Key lime pie i glas med italiensk maräng och kanderat socker
    Nr 2901 Château Dereszla, Tokaji Aszù 5 Puttonyos, 2013 (vitt sött) Ungern (500ml) 189 kr
    Nr 5364 Dr Loosen, Riesling Beerenauslese, 2018 (vitt sött) Tysklnad (187ml) 129 kr
  • Varm äppelkaka med kanel och mandelmassa samt hemlagad vaniljcurd
    Nr 2125 Gardo Morris, Noble Riesling, 2011 (vitt sött) Nya Zeeland (375ml) 100 kr
    Nr 5364 Dr Loosen, Riesling Beerenauslese, 2018 (vitt sött) Tysklnad (187ml) 129 kr
  • Friterad munk, salt karamellsås, vaniljglass och bär
    Nr 5364 Dr Loosen, Riesling Beerenauslese, 2018 (vitt sött) Tysklnad (187ml) 129 kr
    Nr 7827 Saint John, madeira (sött rött) Portugal (750ml) 129 kr

Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    Nr 7904 Privat Brut Nature Reserva (eko mousserande) Spanien (750 ml) 115 kr
    Nr 7923 Cava Aurèlia, Brut Nature Gran Reserva, 2015 (eko mousserande) Spanien (750 ml) 159 kr
    Nr 7450 Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (champagne) Frankrike (750 ml) 329 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail