Info meny Alla hjärtans
Vi gör det lätt för dig att fira ett Alla Hjärtansdag! Vi förbereder maten så att allt du behöver göra är att steka brödet & fisken efter våra anvisningar och värma tillbehören samt bränna av Crème brûléen.
SÅ HÄR GÅR DET TILL
Köp vår Alla hjärtans dag meny för avhämtning i butik. Webbutiken har stängt eftersom det är utlämning idag. Ring 08-330120 om du vill boka våra sista menyer.
Menyn
Toast skagen
på smörstekt surdegsbröd
*
Skreitorsk, rostade polkabetor med dill,
sauce mariniere, vattenkrasse & rostat bovete
*
Crème brûlée
Meny pris 359 kr/person
Vi har ingen möjlighet att byta ut någon del i menyn pga allergier. Rätterna går att köpa var för sig. Pris vid köp av delar:
Förrätt: 119 kr/pers, Varmrätt: 199 kr/pers & Dessert: 60 kr/pers
Innehållsförteckning/allergener
Ingredienser: SurdegsBRÖD: VETEmjöl, vatten, VETEsurdeg (vatten, VETEmjöl, KORNmalt), havssalt, rårörsocker, KORNmalt, jäst, acerola (kassavastärkelse, acerolakörsbär). Skagen: RÄKOR (salt, citronsyra, askorbinsyra, kaliumsorbat, natriumbensoat, druvsocker), majonnäs (rapsolja, ÄGGULA, SENAPsfrö, socker, ättika, salt, kryddor), dill, citron, salt & vitpeppar.
Varmrätt (Allergener: FISK, SKALDJUR, SULFIT, LAKTOS)
Ingredienser: Skrei TORSK. Polkabetor, olivolja, dill, salt & peppar. Sauce mariniere: fänkål, gul lök, vitlök, palsternacka, kryddor, MUSSELfond, vittvin (SULFIT), GRÄDDE. Vattenkrasse. Rostat bovete.
Dessert (Allergener: LAKTOS, ÄGG, GLUTEN)
Ingredienser: MJÖLK, ÄGGULA, GRÄDDE, socker, VETESTÄRKELSE, karragenan, vaniljextrakt. Kan innehålla spår av soja och nötter.
Vintips
Förrätt:
Louis Bouillot, Cremant de Bourgogne, Brut Grand Millésimé 2017, 750 ml (vitt mousserande) Frankrike (art.nr. 77865) 155 kr
Varmrätt:
Bonterra, Chardonnay 2020, 750 ml (vitt) USA (art.nr. 16632) 139 kr
Dessert:
Château Menota 2018, 750 ml (vitt sött) Frankrike (art.nr. 4087) 149 kr
Tillagningsanvisningar
Du behöver ha smör eller olja hemma för att kunna steka i och socker för att bränna av desserten. I förrätten behöver brödet stekas. I varmrätten behöver fisken stekas och polkabetorna och såsen behöver värmas ugn/kastrull. Desserten kan brännas av i ugn eller med brännare. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat på fisken.