image description

Fokus på smak och säsong

Passa på och gör den här goda pizzan medan de gula kantarellerna finns. Knepet att förvärma plåten i ugnen är kalasbra.

KANTARELLPIZZA

  • 1 Liter färska kantareller
  • Smör till stekning
  • salt & peppar
  • 1 färdig pizzadeg (vi har en färsk som är grym)
  • 1/2 dl god tomatsås (uteslut och ta t.ex creme fraîche om du vill göra en ”vit” pizza)
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • Ca 60g färsk mozzarella, tärnad

Gör så här:

Rensa och smörstek kantarellerna knaprigt, salta och peppra. Sätt på ugnen på 250c och sätt in en tom plåt så att den blir förvärmd. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.

Bred på tomatsås i ett tunt lager. Lägg på den smörstekta svampen, strö över den rivna västerbottenosten och mozzarellan i små kuber. Ta ut plåten ur ugnen och för över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten.

Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 min. Toppa med lite grönt som färsk timjan eller ruccola och kanhända en klick av vår goda tryffelmajonnäs

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev så får du inspiration och kunskap om mat och säsong!

Kantareller

Kantareller