Pumpasoppor

Basrecept

Egentligen kan du använda vilken pumpasort du vill - dvs även den lite trådiga halloweenpumpan blir mums i en soppa!

Till 4 portioner behöver du 700 g (1  liter) pumpakött som du skär i mindre bitar. Skala och hacka 1 lök. Koka fruktköttet och löken i 9 dl vatten och 1 buljongtärning.Det tar ca 15 minuter för pumpaköttet att bli riktigt mjukt. Kör till mos i mixer. pressa i 1 vitlöksklyfta, smula i 1 tsk timjan och smaka av med salt och peppar. Koka upp. Dra från värmen och rör i 2 dl cremefraiche. Vill du inte ha mjölkprodukter i går det bra att runda av med lite olivolja.


 

Solig pumpasoppa för mörka dagar i november

Gör som ovan men krydda med saffran och apelsinzest.

Thailändsk pumpasoppa

Gör som ovan men krydda med lime & koriander & en nypa chili. Byt ut Creme Fraichen mot kokosmjölk.

Fransk pumpasoppa med chevre

Gör som ovan men baka pumpan i ugn först så blir den sötare, godare och lättare att skala förstås. Krydda med rosmarin och smula ner getost vid servering.

         

© 2014-08-28 Cajsa Warg http://www.cajsawarg.se