image description

CAJSAS FAVORITER

Under årens lopp har vi förälskat oss i många råvaror och produkter.
De varorna tipsar vi ofta och gärna om. Det kan vara allt från rostade kokoschips till en pindjur – en paprikaröra som är så oemotståndlig att man kan sleva i sig direkt ur burken. Eller världens godaste merlotvinäger vars tillkomst vi själva har bevittnat i ett litet träskjul i bushen på den spanska landsbygden. Autentiskt som bara den och ett smakminne för livet.

Lite mer om vår favorit – gotländsk tryffel

Den gotländska svarta tryffeln är en storfavorit. Säsongen är kort.
Från oktober till november får vi direktleverans från Katthammarsvik på Gotland. Den lilla svampen med den stora doften och smaken kan vara svårflörtad. Både när det gäller att hitta den i jorden och sedan att locka fram den fantastiska smaken. Men den är definitivt värd all möda. Den trivs i feta anrättningar med smör, grädde och ägg (gärna från Sanda Hönseri). I våra butiker får du tips på hur du gör för att skapa tryffelmagi.

Några av våra Favoriter

Ankrillettes
Blodapelsiner Tarocco (säsong jan-mar)
Choklad Noir Amer från Valrhona
Forbondekorv från Färila
Gotländsk tryffel (säsong okt-nov)
Kapris från Pantelleria
Lingonsylt från Moheda
Merlotvinäger
Nakenhavreflingor från Warbro Kvarn
Olivolja Planeta
Olivolja Primo
Olivolja Salvagno
Pasta Girolomoni
Pasta Martelli
Pepparkakor från Huså bröd
Picholineoliver från Barral
Pärlans kola med havssalt
Rabarbernektar från Finesserna
Rillettes på Anka – läs mer om Uppfödning av spansk anka
(Information Selectos de Castilla)
Saffransskorpor från Olof Viktors
Ningtsus Sichuanolja