image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna och laga en trerättersmeny hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll med ett urval av säsongens bästa råvaror. Vi lovar en inspirerande och njutningsfull afton.

Välj mellan lokalen på Södermalm för 6–18 personer och lokalen i Vasastan som tar 10–26 personer. Båda har öppet kl 17.30–22.30.

Lediga datum Södermalm 2016
December: 3,4,6,10,11,12, 15,17,18,20,21,22
Lediga datum Vasastan 2016
December: 4,5,13,17,18,21,22,23,27,28,29,30,31

Priser

Grundavgift inklusive personal

Balkongen i Vasastan
Mån-tor 5.000 kr exkl. moms (6.250 kr inkl. moms)
Fre-sön 4.000 kr exkl. moms (5.000 kr inkl.moms)

Källaren på Södermalm
Mån-tor 4.400 kr exkl. moms (5.500 kr inkl. moms)
Fre-sön 3.400 kr exkl. moms (4.250 kr inkl. moms)

Kuvertavgift per person, oavsett lokal
550 kr exkl. moms (687,50 kr inkl. moms)

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Så här går det till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

– Menyer Höst 2016

(fr.o.m 1 oktober)

Förrätter

  • Lättgravad Fröyalax med rostad purjolök, syltad kålrabbi och dilldijonnaise
  • Pilsnerbiff med bakat äpple, robiolaost och solrosflarn
  • Pumpasoppa med syltad squash, rostade pumpakärnor med panko och koriander

Varmrätter

  • Lättrimmad örtpenslad kolja med ”förbjudet” svart ris och blåmusselskum
  • Lammrostbiff med sötpotatiscreme, pimientos de padrone och svampkrisp
  • Risotto med säsongens svamp, grönkålschips och parmesanskum

Desserter

  • Mörk chokladcreme med olivolja, maränger och rostade blåbär
  • Öppen cheesecake med passionsfrukt och tvåfärgad choklad
  • Hjortronpannacotta med kanelkaka och hjortroncurd

– Dryckesförslag till Höstmenyn 2016

Förrätter

  • Lättgravad Fröyalax med rostad purjo
    nr 7218 Dr L Riesling 750ml – 87 kr (vitt)
    nr 2132  Kuhlman-Platz 750ml – 99kr (vitt)
  • Pilsnerbiff med bakat äpple & robiola
    nr 22283 Cline Zinfandel – 99 kr (rött)
    nr 2770 GR-174 750ml – 145kr rött)
  • Pumpasoppa med syltad squash & rostade pumpakärnor
    nr 6466  Yalumba Organic Viognier 750ml – 99 kr (vitt)
    nr 71947 Cotes du Rhone 750ml – 109kr (rött)

Varmrätter

  • Lättrimmad kolja med svart ris och blåmusselskum
    nr 6237 Chablis 1er Cru Grande Cuvée 750ml – 169 kr (vitt)
    nr 5585 Petit Chablis 750ml – 125 kr (vitt)
  • Lammrostbiff med sötpotatiscreme och svampkrisp
    nr 6670 Alamos Malbec Organic 750ml – 97 kr (rött)
    nr 5123 Masi Campofiorin 750ml – 119 kr (rött)
  • Risotto med svamp, grönkålschips & parmesanskum
    nr 72782 Piemonte Barbera Organico 750ml – 89kr (rött)
    nr 5283 Jadot Bourgougne 750ml – 129kr (rött)

Efterrätter

  • Chokladkräm med olivolja och rostade blåbär
    nr 8117 Moscato Setubal 375ml – 69 kr
  • Hjortronpannacotta med kanelkaka & curd
    nr 4196 Moulin Touchais 750ml 239kr
  • Öppen cheesecake med Passionsfrukt & tvåfärgad choklad
    nr 5364 Dr L Beerenauslese 187ml – 115,00 kr

– Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7721 Ferrari Brut 750 ml – 155,00 kr
    nr 7602 Louis Roederer Premier Brut 750 ml – 399,00 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

 

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Vilken butik

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail