image description

MATLAGNINGSKVÄLLAR

Ta med kollegorna eller vännerna och laga en trerättersmeny hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll med ett urval av säsongens bästa råvaror. Vi lovar en inspirerande och njutningsfull afton.

Välj mellan lokalen på Södermalm för 6–18 personer och lokalen i Vasastan som tar 10–26 personer. Båda har öppet kl 17.30–22.30.

Priser

Grundavgift inklusive personal

Balkongen i Vasastan
Mån-tor 5.000 kr exkl. moms (6.250 kr inkl. moms)
Fre-sön 4.000 kr exkl. moms (5.000 kr inkl.moms)

Källaren på Södermalm
Mån-tor 4.400 kr exkl. moms (5.500 kr inkl. moms)
Fre-sön 3.400 kr exkl. moms (4.250 kr inkl. moms)

Kuvertavgift per person, oavsett lokal
550 kr exkl. moms (687,50 kr inkl. moms)

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

Så här går det till

När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alko­holhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.

Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.

Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.

Eventuell avbokning ska ske senast tio dagar före bokat datum. Vid senare avbokningar debiteras grundavgiften.

– Menyer Sommar 2016

Förrätter

  • Lättgravad Fröyalax med dillaioli, palsternackschips och inlagd gurka
  • Sommarrisotto med gröna örter, sparris och Trentinoost
  • Tartar på hängmörad biff med dijonnaise, syrlig beta och friterad kapris

Varmrätter

  • Lågtempererad kalvrygg med gräddig majrova och syrlig blomkål
  • Krispig tortilla med rödingceviche, halstrad pilgrimsmussla och salsa
  • Västerbottenstrudel med morotssmörsås, rostad broccoli och krispigt matvete

Desserter

  • Variation på blåbär: Pannacotta, curd, färska bär och chokladsmul
  • Inkokta rabarber med myntabiskvier och Tahitivaniljglass
  • Valrhonachokladpudding med salrostade pecannötter och bär

– Menyer Höst 2016

(fr.o.m 1 oktober)

Förrätter

  • Gravad Fröyalax med rostad purjolök, kålrabbi samt senapsdijonnaise
  • Pilsnerbiff med bakat äpple, getost samt solrosflarn
  • Pumpasoppa med syltad squash, kokosgrädde och koriander

Varmrätter

  • Örtrullad kolja med svart ris och blåmusselfond
  • Lammrostbiff med sötpotatiscreme, paprikasås och krispig svamp
  • Risotto med säsongens svamp, grönkål och parmesanskum

Desserter

  • Mörk chokladcreme med olivolja och rostade blåbär
  • Citron ”mille feuille” med ostcreme och bakade fikon
  • Hjortronpannacotta med kanelkaka och chutney

– Dryckesförslag till sommarmenyn

Förrätter

  • Lättgravad Fröyalax med dillaioli
    nr 6006 Mulderbosch Chardonnay 750ml – 119 kr (vitt)
    nr 70631 Chablis le Finage 750ml – 135kr (vitt)
  • Sommarrisotto med gröna örter och sparris 
    nr 5899 GB Riesling 750ml – 115 kr (vitt)
    nr 70631 Chablis le Finage 750ml – 135kr (vitt)
  • Tartar på hängmörad biff med dijonnaise 
    nr 7218 Dr L Riesling 750ml – 85 kr (vitt)
    nr 70631 Chateau Ste Michelle 750ml – 109kr (vitt)

Varmrätter

  • Lågtempererad kalvrygg med gräddig majrova 
    nr 5123 Masi Campofiorin 750ml – 119 kr (rött)
    nr 5283 Jadot Bourgogne Rouge 750ml – 129 kr (rött)
  • Krispig tortilla med rödingceviche
    nr 7218 Dr L Riesling 750ml – 85 kr (vitt)
    nr 5899 GB Riesling 750ml – 115 kr (vitt)
  • Västerbottenstrudel med morotssmörsås
    nr 6006 Mulderbosch Chardonnay 750ml – 119kr (vitt)
    nr 5798 Bourgogne couvent de Jacobins 750ml – 139kr (vitt)

Efterrätter

  • Variation på blåbär
    nr 6260 Brachetto D’Acqui 375ml – 85,00 kr
  • Inkokta rabarber med myntabiskvier 
    nr 5364 Dr L Beerenauslese 187ml – 115,00 kr
  • Valrhonachokladpudding 
    nr 8117 Moscato Setubal 375ml – 69 kr

– Dryckesförslag Övrigt

Fördrink

  • Fördrink, mousserande/champagne
    nr 7721 Ferrari Brut 750 ml – 155,00 kr
    nr 7602 Louis Roederer Premier Brut 750 ml – 399,00 kr

Alkoholfritt

På butikerna har vi prima alkholfria alternativ såsom;

– Äppelmust Grand Cru
– Must eller Nektar från Finesserna
– 100% Blåbär
– Fransk torr cider

Beräkna mängd

Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person

 

Gör en bokningsförfrågan här

Namn

Mobilnummer

E-postadress

Vilken butik

Meddelande (antal, datum etc.)

Bokningen bekräftas per mail